Om migJag har har en liten hemmaverkstad i Gnesta. Välkommna att kika förbi! 

Har du frågor eller vill komma i kontakt med mig nås jag enklast på denise@heartsntiles.se

Address

Fjällgatan 9

64632 Gnesta


 Denise Ferreira

Lera...Man kan säga att det var kärlek vid första kläm. Vilket magiskt material. Dess förvandling från något så mjukt och formbart till något så starkt, solidt och stadigt. Jag är förförd av lerans möjligheter, omvandling... Likaså omvandlas jag när jag har händerna i leran. Jag går in i ett slags inåtvänd och kontemplativ tillstånd. Som om allt omkring suddas ut och hela jag blir fullständigt uppslukad i ögonblicket och på uppgiften till hands.


Jag är utbildad keramiker och har gått två år på Vårdinge By Folkhögskolas keramiklinje.

Jag är oerhört intresserad av att göra kakel och älskar att utforska med både olika metoder, form och färg; att experimentera med olika dekor och trycktekniker.

Det finns ett antal teman som jag gärna vill utforska i mitt arbete: till exempel känslor och stämningar; gränsen mellan den inre världen och den yttre - när de möts, tar plats hos varandra. Jag vill berätta både om världen runt mig och om världen i mig.

Jag fascineras av anatomi och den mänskliga kroppens komplexitet. Jag skapar, till exempel, vaser inspirerad på anatomiska hjärtan och lungor.


Film, skönlitteratur och musik är också, för mig, gränslösa inspirationskällor.


Get in Touch

Drop me a line

if you´re wondering anything.Email

denise@heartsntiles.se


Phone

(+46) 079 075 1523